Luku 10: Tulkinta ja emulointi

Edellisessä luvussa 9 näytettiin, kuinka korkean tason kielellä kirjoitetuista ohjelmista saadaan käyttöjärjestelmän tunnistamia prosesseja, joissa annetun ohjelman esitysmuoto on suorittimen konekieli. Tässä luvussa 10 näytämme, kuinka järjestelmässä suoritettavien ohjelmien esitysmuoto voi olla myös muunlainen kuin oman suorittimen konekieli. Käyttäjän ohjelma syötetään datana suorituksessa olevalle prosessille, jonka koodin esitysmuoto on konekieli. Tuo varsinainen suorituksessa oleva prosessi voi olla esimerkiksi komentotulkki, välikielen tulkki tai jonkin muun suorittimen simulaattori tai emulaattori. Pääasiallisena esimerkkinä käytämme Java-ohjelmointikieltä ja sillä kirjoitettujen ohjelmien neljää erilaista suoritustapaa. Loppujen lopuksi suorituksessa on aina jokin järjestelmän omalla konekielellä esitetty prosessi.

Et ole kirjautunut sisään. Kaikki materiaalin osat eivät toimi ilman sisäänkirjautumista. Pääset kirjautumaan materiaaliin tästä:

Yllä oleva sisällysluettelo sisältää kurssin luvun 10 aihealueet.

Tämän tietokoneen toiminnan jatkokurssin luvut on numeroitu 5-10, koska ne ovat suoraan jatkumoa kurssin Tietokoneen toiminnan perusteet luvuille 1-4.

Loading...